Bilbingo – perfekt för ljumna sommarkvällar

Bilbingo – perfekt för ljumna sommarkvällar

Vi har väl alla provat på bingo ett antal gånger i våra liv? Det är spelet där du köper ett visst antal brickor och sedan väntar på att bingovärden ska börja ropa upp nummer. Ditt mål är då att vara den första som får till exempel en rad på din bricka. Lyckas du kommer du vinna ett fint pris.Den vanligaste formen av bingo är nog onlinebingo eller Bingolotto som är ett av Sveriges kändaste tv-program. Men det finns också flera andra typer av bingo. Ett av dem är bilbingo där du alltså sitter i din bil och spelar bingo. Detta anordnas på flera olika platser i Sverige och brukar vara väldigt populärt. Speciellt under sommaren när det är fint väder.

Vad är bilbingo?

Bilbingo fungerar precis som vanlig bingo. Beroende på vart du spelar har du möjlighet att delta i ett antal spel där du får köpa brickor. Du kommer sedan höra en bingovärd ropa upp talen ur högtalaren och ska samtidigt fylla i dina brickor. Så fort du får en rad ska du tuta med bilen för att inkassera ditt pris.

Vart anordnas bilbingo?

Bilbingo anordnas över hela Sverige. Det enklaste är om du söker på bilbingo och sedan den region du bor i. Du kommer då få upp en lista på alla arrangemang i närheten och när dessa går av stapeln. Det är vanligt att det anordnas på någon typ av fält, idrottsplats eller travbana. Du behöver sällan anmäla dig i förväg utan kan bara dyka upp.

Vad kan jag vinna på bilbingo?

Hur mycket och vad du kan vinna på bilbingo varierar beroende på vart du spelar. Normalt är det en liten summa pengar som du kan vinna på de flesta ställen. Givetvis vinner du mer om du får en full bricka eller en rad. Om det är en förening som håller i spelrundan kan priserna även vara relaterade till lag i föreningen.